tirsdag 14. desember 2010

Halvveis mot jul og drøytt det

Forrige uke hadde vi styringsgruppemøte i prosjektet.
For dere som ikke veit hva styringsgruppe er, så kan jeg forklare. Jeg vil si at styringsgruppen er prosjektlederens overordnede leder, støttespiller og veileder, prosjektets hode. Styringsgruppen skal sørge for at det er klarhet i hva som skal gjøres når og hvordan. De skal godkjenne planer om tid og økonomi som prosjektlederen utarbeider, og komme med innspill til disse. Styringsgruppen har også ansvar for at prosjektlederen holder seg innen økonomiske rammer og holder tidsfrister som er satt i prosjektet. Sist men ikke minst skal de være støtte for prosjektlederen og eventuell prosjektgruppe. Prosjektlederen bør arbeide mot de mål som styringsgruppen har utpekt som viktigst og endre arbeidsmetoder i forhold til de retningslinjer som styringsgruppen gir.
I mitt prosjekt er det representanter for dem som eier størst samlet interesse i prosjektet som sitter i styringsgruppen. Ordfører er leder i gruppen, da Røst kommune eier prosjektet. Utenom han sitter det representant for beitelaget, Fylkesmannen, landbrukskontoret i Bodø og en representant for landbruksrådgivingen i Lofoten.
Jeg ser at det er mange som gruer seg til det første styringsgruppemøtet.
Jeg gledet meg! Jeg har jo møtt alle medlemmene før, og snakket med dem mange ganger. Det hjalp nok på nervene mine. Så veit jeg at alle har felles mål, og at de er meget erfarne og kloke mennesker. Møtet gikk veldig bra syntes nå jeg, og jeg fikk mange gode innspill og kommentarer. Det var godt å møte de og få føringer for kvartalet som kommer. Jeg er heldig som har så mange gode støttespillere som er engasjert i det jeg jobber med.

Samme dagen som styringsgruppemøtet var, arrangerte jeg også fagseminar for landbruksinteresserte på Røst. På forhånd hadde jeg lagt ut invitasjon på kommunens hjemmesider, og alle saubrukerne og ærfuglrøkteren vår hadde fått invitasjon i posten også. Målet var å bruke de resurspersonene vi hadde på Røst i anledning styringsgruppemøte, slik at også andre fikk nyte godt av at de var her. Saubrukerne hadde møte på morgenen med Yngve Fløttkjær fra landbrukskontoret i Bodø om snylterproblematikk, medisinering av sau og allmenn prat om sauehold. Beitelaget inviterte så på lunsj på hotellet, som var meget hyggelig og raust av dem.
Etter lunsj hadde vi foredrag fra både Finn Skagen fra landbrukskontoret i Bodø, som er den innstans som behandler søknader om tilskudd til landbruket på Røst, og foredrag fra Gustav A. Karlsen om sauehold med fremtid på Røst. Så stilte Arne Farup fra Fylkesmannens landbrukskontor seg til disposisjon i forhold til spørsmål om tilskudd og i forhold til en del spørsmål om næringer man kan knytte til landbruket her. Jeg synes det alt i alt var en meget vellykket dag, og jeg håper alle de andre var like fornøyde med dagen som jeg var.
I etterkant av møtet har det gått mye tid til byråkrati, referatskriving og kommunale rutiner som må til med mer. Så har jeg jobbet med justeringer i forhold til de retningslinjer jeg fikk fra styringsgruppen.
På søndag var det julekonsert i Røst kirke ved Røstkoret og barnekoret. Min yngste datter Julia sang solo og var så glad og fornøyd at det første hun sa da vi kom ut var: "Jeg gleder meg allerede til neste kor øvelse!" Det er vel ett godt tegn på at man har funnet noe man trives med! Ellers var konserten meget hyggelig, med innslag av høytidlighet, festlighet og glede.
Så ble det ett lite avbrekk i hverdagen, da jeg og barna tok oss en førjulstur til Bodø fra søndagskveld til mandagskveld. Målet var hovedsakelig å kjøpe julegaver og litt mat, og kose oss. Vi fikk gjort alt vi skulle og alle var venner ennå da vi kom hjem. Jeg tror ungene syntes det var artig opplevelse at vi dro på julehandel sånn i lag, og måtte gjemme oss inne i butikkene og snike oss unna litt hit og ditt for å kjøpe gaver til hverandre. Vi fikk ganske hardt vær på fergeturen hjem, og alle ungene ble sjøsyke. Men vi overlevde nå alle sammen, og vi har nok fått oss lærepenge i forhold til sjøsyketabletter og værmeldinger! Og så lære vi ett nytt ord også. Sjøsyke heter nemlig "sjyværsk" (sjøverk) hos røstværingene, og det er egentlig mer riktig betegnelse, da man egentlig ikke er syk på ordentlig… man har det veldig vondt!
Da gjenstår det bare en drøy uke på kontoret og litt småting hjemme, så kan jula snart komme til oss og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar